• Resurse

    Resurse

    “Cunoasterea este prin ea insasi putere.” Francis Bacon

    Investim alaturi de voi in cunoastere si educatie, va ajutam sa construiti in fiecare zi la implinirea voastra.
    Cuvintele de ordine sunt: impact, inedit, noutate si valoare.

  • 1
Articole

Se termina munca dupa cele opt ore de lucru?

program-8h-dynamic-hr.jpg

 

In multe organizatii, programul de lucru este unul standard. Angajatii incep munca in jurul orei 9:00 si o termina pe la 18:00. Oara chiar asa sa fie? Daca ne uitam la noi si la cei din jurul nostru, o sa observam ca muncim mult mai mult de opt ore intr-o zi. Sa ne gandim doar de cate ori folosim telefonul mobil intr-o zi. Unii ni-l verificam de zeci de ori, iar altii de sute de ori. De regula, folosim telefonul ca sa apelam alti oameni, sa cautam informatii pe Internet si sa trimitem e-mailuri. Cati dintre noi nu ne incepem si nu terminam ziua cu verificarea e-mailului de serviciu? Cati dintre noi nu le dam clientilor si colegilor de munca mai multa importanta decat ar trebui sa ne acordam noua? Cand a fost ultima cand nu ne-am mai gandit deloc la munca dupa ce am plecat din birou?

 Timpul nostru, odihna noastra, prietenii nostri si familia noastra ar trebui sa reprezinta niste constante in vietile noastre si nu doar cateva minute sau momente cu care ne rasfatam din cand. Cu totii avem nevoie de munca. Dar, mai presus de toate, avem nevoie de noi.

Daca te gasesti intr-o spirala continua a muncii iti oferim, in continuare, cateva sfaturi pe care ar fi bine sa le iei in considerare ca sa petreci mai mult timp cu tine si cu oamenii dragi tie.

Renunta la tentatii

Dupa ce pleci de la serviciu, cum ar fi sa iti opresti telefonul, laptopul, tableta si orice alt dispozitiv tehnologic care ti-ar putea reaminti de munca? Daca nu poti sa-ti inchizi telefonul, dezactiveaza-ti e-mailul de serviciu si opreste accesul la datele mobile. Cand ajungi acasa, lasa-ti gadgeturile cat mai departe de tine, ca sa nu existe nicio tentatie care sa te faca sa te reintorci la munca. De asemenea, incearca sa-ti amenajezi un colt in locuinta in care chiar sa te simti ca acasa. Poti sa folosesti respectivul spatiu ca sa faci exercitii fizice sau sa citesti.

Concentreaza-te pe alte activitati

Ziua de lucru chiar poate sa se termine la ora 18:00, daca iti stabilesti niste activitati clare pe care sa le faci dupa serviciu. Trece-le pe o foaie, pentru ca totul sa fie cat mai clar si mai concret in mintea ta. Incearca sa faci un alt lucru in fiecare zi din saptamana. De exemplu, luni ai putea sa iesi in oras cu sotul, sotia sau prietenii, marti sa mergi la un film, iar miercuri sa urmezi un training. Noi iti punem la dispozitie o multime de programe de dezvoltare care te pot ajuta atat din punct de vedere profesional, cat si personal. Suntem dispusi sa lucram impreuna cu tine ca sa te sprijinim sa fii ceea ce vrei sa fii. Daca nu stii cu ce sa incepi cand vine vorba de dezvoltarea ta, iti recomandam sa incerci un curs de management al timpului, pe care sa-l continui cu un program de management al stresului. Important este sa incepi de undeva.  Noi iti vom fi alaturi!

Simona Nicolaescu

Antreprenor Dynamic HR, trainer, coach, well-being visionary

Inscrie-te la newsletter

Urmatoarele evenimente

 
wlb-date

dynamic