• Resurse

    Resurse

    “Cunoasterea este prin ea insasi putere.” Francis Bacon

    Investim alaturi de voi in cunoastere si educatie, va ajutam sa construiti in fiecare zi la implinirea voastra.
    Cuvintele de ordine sunt: impact, inedit, noutate si valoare.

  • 1
Articole

Cum sa faci trecerea de la „echipa” la „munca extraordinara in echipa”

echipa-dynamic-hr.jpg

 

Echipa este, conform uneia dintre definitiile oferite dexonline.ro, „un grup de oameni care, sub conducere unui sef, indeplinesc in acelasi timp o munca sau o actiune comuna”. Asadar, din definitia mentionata anterior rezulta ca o echipa presupune un sef si niste oameni. Dar munca in echipa ce implica? Dar munca extraordinara in echipa?

 Noi credem ca totul porneste de la superior, indiferent ca se cheama sef, manager sau persoana de decizie, chiar daca experienta noastra de pana acum in lucrul cu companiile ne-a evidentiat ca echipele performante includ oameni cu personalitati si abilitati diferite. In viziunea noastra, managerul este esential, deoarece el trebuie sa creeze cadrul perfect pentru ca echipa lui sa poata sa atinga niste rezultate remarcabile. Iar „cadrul perfect” include mai multe elemente.

In primul rand, este nevoie ca managerul sa arate ca este alaturi de echipa lui, atat la bine, cat si la greu. In al doilea rand, managerul ar fi bine sa-i incurajeze pe membrii echipei sale sa faca schimb de informatii, idei si puncte de vedere cat mai des. In al treilea rand, o echipa nu poate sa livreze rezultate exceptionale daca nu stie ce obiective, partiale si finale, trebuie sa atinga. Aici intervine rolul managerului. In al patrulea rand, managerul ar fi indicat sa se asigure ca legaturile dintre membrii echipei sale sunt foarte puternice. O echipa cu o structura solida contine un anumit numar de oameni, cu abilitati si personalitati diferite. Totodata, o structura solida presupune si ca membrii echipei sa lucreze dupa anumite procese, proceduri si norme foarte clare. Din nou, rolul managerului este vital in stabilirea respectivelor procese, proceduri si norme. In al cincilea rand, ultimul, managerul trebuie sa evalueze periodic rezultatele echipei, astfel incat sa stie tot timpul cu ce dificultati se confrunta ansamblul pe care il coordoneaza.

Ceva in plus

Daca esti manager si respecti toti pasii de mai sus este foarte probabil ca oamenii pe care ii ai subordine sa lucreze extraordinar in echipa. Insa nu ar strica sa adaugi putin „praf magic”, sub forma unor programe de team building, well-being si cursuri de dezvoltare profesionala sau personala. Programele de team building sunt excelente pentru consolidarea lucrului in echipa.  Team buildingurile nu doar ca stimuleaza munca in echipa, ci contribuie si la o comunicare mai buna intre oameni si, implicit, la crearea si intretinerea unui cadru de lucru relaxat, in care predomina voia buna si rasul.

Simona Nicolaescu

Antreprenor Dynamic HR, trainer, coach, well-being visionary

Inscrie-te la newsletter

Urmatoarele evenimente

 
wlb-date

dynamic