• Resurse

    Resurse

    “Cunoasterea este prin ea insasi putere.” Francis Bacon

    Investim alaturi de voi in cunoastere si educatie, va ajutam sa construiti in fiecare zi la implinirea voastra.
    Cuvintele de ordine sunt: impact, inedit, noutate si valoare.

  • 1
Articole

Ghidul corporatistului: 7 lucruri pe care sa NU le faci de Secret Santa

ghidul-corporatistului.jpg

Ce fac corporatistii in pragul sarbatorilor de iarna? Lasa deoparte rapoartele si isi ofera cadouri!

Pe langa Black Friday si Halloween, americanii ne-au oferit inca un motiv sa credem ca pauzele lungi si dese sunt de fapt, cheia marilor succese: Secret Santa. Astfel, inainte de vacanta de Craciun, firmele de la cele mai mici pana la cele mai mari au adoptat un nou obicei care presupune ca angajatii sa isi ofere reciproc si aleatoriu diverse cadouri. In timp ce unii se bucura din plin de aceasta mica oportunitate de a-si arata recunostinta fata de colegul al carui nume se afla pe biletelul extras, altii nu manifesta acelasi entuziasm.

Nu vrem sa te convingem ca trebuie sa fii un Mos misterios exceptional, insa este musai sa stii ce sa NU faci de Secret Santa, la petrecerea de Craciun de la birou:

1. NU cumpara un cadou neadecvat

Oricat de amuzanta ar fi traditia de Secret Santa, nu trebuie sa exagerezi si sa oferi un cadou ofensator. Deci, daca te-ai gandit la un tricou inscriptionat cu un mesaj haios pentru colegul tau, asigura-te ca este doar amuzant si nu jignitor.

2. NU oferi un lucru ieftin

...pentru ca se va vedea cu siguranta ca este ieftin! Nu trebuie sa investesti o avere pentru a fi un Mos Craciun bun, ci doar sa gasesti un cadou care sa arate bine si sa se incadreze in bugetul stabilit pentru Secret Santa.

3. NU te stresa sa gasesti cadoul ideal

Atunci cand cauti cadoul de Secret Santa se poate intampla sa realizezi ca, de fapt, nu stii mai nimic despre colegul al carui nume l-ai extras. Tocmai de aceea, nu te stradui sa gasesti cadoul ideal, ci mai degraba cauta sa il oferi pe cel care este “safe”. Ce-ar fi sa alegi niste cosuri cadou corporate de Craciun?

4. NU oferi drept cadou un obiect folosit

Oricat de mult ti-ar surade ideea sa oferi de Secret Santa un lucru pe care l-ai cumparat intial pentru tine, dar care nu te mai incanta, nu o face. Daca vrei sa fii un coleg de treaba, cumpara ceva nou!

5. NU te arata dezamagit de ceea ce ai primit

De Secret Santa vei primi, la randul tau, un cadou din partea unuia dintre colegi. Ei bine, este esentiala reactia pe care o ai atunci cand despachetezi darul; te intelegem daca nu vei topai de fericire, insa nici nu te arata dezamagit de ceea ce ai primit.

6. NU veni fara cadou

Nu esti obligat sa participi la Secret Santa daca nu iti doresti acest lucru, insa daca ai ales sa te implici in aceasta activitate, atunci ai responsabilitatea de a-ti duce la bun sfarsit misiunea de Mos Craciun. Nu veni la birou fara cadou!

7. NU oferi bani

Sub nicio forma banii nu reprezinta un cadou inspirat de Secret Santa. Daca totusi esti in pana de idei, poti oferi un voucher de cumparaturi la unul dintre mall-urile din apropierea biroului!

Simona Nicolaescu

Antreprenor Dynamic HR, trainer, coach, well-being visionary

Inscrie-te la newsletter

Urmatoarele evenimente

 
wlb-date

dynamic